T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
RİZE / ÇAMLIHEMŞİN - DİKKAYA İLKOKULU

Tarihçemiz

Çamlıhemşin Dikkaya İlkokulu Tarihçesi

 Okulumuz ilk defa 1947 yılında çevre köylerdeki öğrencilere yönelik olarak, Dikkaya, Behice, Güllü, Çayırdüzü, Topluca, Duygulu köylerindeki öğrencilerle "Makaliskirit İlkokulu" adıyla bir eğitmen ile eğitim öğretime başlamıştır. Tek katlı beş sınıflı bir binada 1968 yılına kadar hizmet veren okulumuz, bu yıllarda binada tadilat yapılarak yeniden düzenlenmiş ve "Dikkaya İlkokulu"  adıyla eğitim öğretime devam etmiştir.1975 yılında aynı binanın alt katında “Dikkaya Ortaokulu”  hizmete girmiştir. 1991–1992 öğretim yılında "Dikkaya İlkokulu" ile "Dikkaya Ortaokulu" birleştirilerek "Dikkaya İlköğretim Okulu" adıyla hizmet vermeye devam etmiştir.

25-04-2019

 

 

 

 

 

 

 

Eylül 2000 yılında okulumuz binası yıkılarak yeni bina yapımına başlanmış, inşaatın tamamlanması ile okulumuz 11 Mart 2002 tarihinde yeni binasına taşınarak normal öğretimine tekrar başlamıştır.

Okulumuz, kuruluşundan bu güne kadar bulunduğu konum itibariyle çevrenin kültür merkezi olma görevini üstlenmiştir. Sosyal ve kültürel etkinlikleri 1970’li yıllardan itibaren kesintisiz sürdürülerek geleneksel hale getirilmiştir. Bölge düzeyinde düzenlenen sosyal etkinliklerde öncülük yaparak örnek olmuştur.  Çeşitli spor faaliyetlerine katılarak, ilçe ve il düzeyinde birçok alanda çeşitli kupalar almıştır.

Okulumuz son yıllardaki teknolojik gelişmeleri de yakından takip ederek bilgisayar destekli eğitim, TV ve video gösterimli görsel imkânlar, projeksiyonla sunum, tepegöz ve folyo araçları, internetten bilgi desteği sağlama ile çevredeki öncülüğünü pekiştirmektedir. Bilgi teknolojisi sınıfını etkin bir şekilde çevrenin hizmetine sunarak çeşitli kurslarla ile çevrenin kültürel kalkınmasına da yardımcı olmaktadır.

            Okulumuzun gelişen teknolojiye uyumlu olarak eğitim-öğretim kalitesini en üst düzeye çıkarmak kapsamında; personel ihtiyacının karşılanması, çevresel alt yapının tamamlanması, eğitim paydaşları ile birlikte Türkiye standardının üzerine çıkılması öncelikli hedeflerimizdir.

Okulumuzun gelişen teknolojiye uyumlu olarak eğitim-öğretim kalitesini en üst düzeye çıkarmak kapsamında; personel ihtiyacının karşılanması, çevresel alt yapının tamamlanması, eğitim paydaşları ile birlikte Türkiye standardının üzerine çıkılması öncelikli hedeflerimizdir

Gelişmiş  ülkelerin eğitim seviyesine ulaşmak amacıyla ülkemizde 2012-2013  yılından itibaren zorunlu eğitim 12 yıla çıkarılmıştır. Düzenlemenin en önemli amaçlarından biri de eğitim sistemimizi demokratikleştirme ve esnekleştirme arzusudur. Halk arasında 4+4+4 diye bilinen bu sistem okulumuzda ilkokul ve ortaokul aynı binada başarılı olarak uygulanmaktadır.

25-04-2019

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.04.2019 - Güncelleme: 25.08.2023 16:40 - Görüntülenme: 313
  Beğen | 0  kişi beğendi